dijous, 14 d’abril del 2011

Activitats de Les Tres Germanes

1)Quins trets caracteritzen les tres germanes Prozórov? Què les diferencia? Quins canvis es produeixen a la vida de cadascuna de les germanes al llarg de l’obra? I a la seva personalitat.

-Les tres germanes són dones que coneixen el patiment. Dones fortes i intel·ligents que destaquen en una ciutat mediocre i que s’envolten de militars i la gent més important. Han estat educades de manera que no suporten les grolleries ni les coses incorrectes. Solen tenir un caràcter seriós davant la gent però en realitat els agrada que se’ls tracti bé i estimen als seus amics. Les tres desitgen amb ànsia tornar a Moscou, la seva ciutat de naixement, on van viure anys feliços amb els seus pares. La més gran, Olga, és la més alegre de les tres. És professora d’institut, i n’acaba sent directora en contra de la seva voluntat. Sempre es quiexa de que està molt cansada. La mitjana, Maixa, és una dona casada i no treballa. Sol tenir un caràcter trist i apagat, i es passa els dies llegint i descansant ja que no treballa perquè està casada. En realitat està enamorada del tinent Aleksandr, i al final es fan un petó. Irina, la petita, és una mica extranya: al principi de l’obra sembla una noia alegre i feliç, però a mida que passen els mesos es veu que la seva vida es un fracàs ja que només treball de coses que no li agraden i al final acaba estan molt tancada només amb l’idea de viatjara a Moscou.

2) Quins són els elements escenogràfics que t’han cridat més l’atenció, i per què? 

- Ens ha cridat l’atenció la neu que anava caient representant el temps de fora i que una mica també acompanyava els estats d’ànim dels personatges.

3)Observa l’escenografia i digues quina impressió et produeix. Què creus que volen transmetre el director i l’escenògraf?  

- La casa va canviant una mica durant els anys i també la situació dels personatges, l’humor de que estan, el moment de l’obra, etc. Al principi dóna l’impressió d’una gran casa de gent benestant, però a mesura que transcorre el temps a l’obra la casa es va enfosquint, perd vida i acaba morta.

4)Els efectes sonors també formen part de la posada en escena, en recordes algun de l’obra? Quina impressió t’han produït? Com es combinen aquests efectes sonors amb la il·luminació? I la música? Descriu un dels moments de l’obra en què aquests efectes hagin resolt una de les escenes.

- Els efectes sonors d’aquesta obra impressionen molt ja que encara que sonen molt de fons són constants i dónen un ritme especial a l’obra. Un dels moments  de l’obra en que el so és un element clau és el final de l’obra, en que se senten el que representa que són els tambors de la marxa militar, i és un so que marca. Realment en alguns moments  el so pot resultar una mica molest ja que és molt persistent, però ajuda a mantenir la tensió, junt amb les pujades i baixades de llum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada